VOOR FELSDAKEN & -GEVELS


NIEUWBOUW, RENOVATIE, INSPECTIE & ONDERHOUD

Naar projecten

E-KLIPS

Een aantal jaren geleden heeft Kalzip de kunststof E-klip ontwikkeld ter voorkoming van koudebruggen ten gevolge van de bevestigingen.

De E-klips bestaan uit een stalen kern met een kunststof omhulling. Deze stalen kern is noodzakelijk om voldoende druk en trekkrachten op te kunnen vangen aangezien er naast verzwaarde eisen ter attentie van de Rc waarden ook op het gebied van windbelasting verzwaarde eisen zijn.

Nu ook toepasbaar bij hybride isolatiesysteem. De E-klip kon vooralsnog alleen toegepast worden met zachte isolatiematerialen aangezien de klips door de isolatielaag heen gaan.

Met de verzwaarde eisen ten aanzien van de Rc waarde ontstond de behoefte aan een hybride systeem, harde beter isolerende materialen gecombineerd met een zachte isolatie en de inbouw van hogere pakketten isolatie.

Dit was bij Kalzip wel voorhanden in de vorm van het DuoPlus/Duo® systeem, echter de bij dit systeem behorende aluminium klips hadden nog een negatieve invloed op het eindresultaat.

Door de E-klip nu geschikt te maken voor toepassing in het DuoPlus/Duo® systeem kan Kalzip ruimschoots voldoen aan de huidige verzwaarde (BENG-)eisen.

Voordelen E-klips:

  • Maximaal stijf
  • Grote overspanningen mogelijk
  • Optimale warmteweerstand
  • Ook toepasbaar in combinatie met DuoPlus rails en adaptor

 

Logo-s-website.png